Per Egland intervju – Radar Magazine.

Postad: 2010.02.05 | Av: kristoffer

Comments

Här är ett utdrag:

I början av tvåtusentalet tröttnade Per Egland på popmusik och bestämde sig för att börja syssla med klassisk musik. Efter år av studier på diverse musikhögskolor blev Egland sugen på att byta bana igen och återgick till att skriva poplåtar. I mitten av februari, då debutskivan släpps, får vi lyssna till resultatet. Radar fick ställa ett par frågor till Per, som egentligen bär efternamnet Andersson.

Vad jag förstår har du mest sysslat med klassisk musik de senaste åren. Det känns som det är ganska väsensskilt från den musik du gör nu. Berätta om din musikaliska bakgrund.
-Egentligen är det faktiskt så att alltihop började med rockmusik. Jag spelade trummor när jag var fem-sex år, skaffade en gitarr när jag var elva, spelade i diverse obskyra band i tonåren osv. Allt det andra jag nu för tiden också sysslar med kom senare in i bilden. Jag studerade klassiskt slagverk på gymnasiet och har pluggat till tonsättare sedan dess, vilket jag är klar med i vår.

Har du alltid skrivit texter på svenska?
-Ja. Mina första alster var på svenska. Jag kallade mig för Pelle Presley och hade inte ens kommit i målbrottet (tror att jag var elva). Mina låtar hette saker som ”Nobbad av en häst”, ”Hemskt Gärna-Hästhjärna” och ”Tistel”. Helt ärligt så förstår jag inte varför så många svenska band envisas med att sjunga på engelska. Jag kan inte lyssna på dem utan att jag börjar skratta eller blir irriterad. Om de ändå kunde byta till något roligare språk.

Läs hela intervjun på radarzine.com

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • StumbleUpon
 • Tumblr
  blog comments powered by Disqus