Intervju – Kulturbloggen

Postad: 2010.02.05 | Av: kristoffer

Comments

Här är ett utdrag:

Han beskriver sig själv som en svärmorsdröm samtidigt som han är fruktansvärt ond och i februari släpps debutplattan Slut dina ögon och dröm om Egland.

Februari blir en hektisk månad för Per Egland. Utöver debutskivan så ska han skriva ett stycke åt kungliga musikhögskolans symfoniorkester. Samma månad ska The Streetwaves, bandet han spelar gitarr i, lanseras utomlands. Dessutom har Josef Fares nya film Farsan som Egland komponerat musiken till premiär. Kulturbloggen har träffat honom i ett fik i Stockholm.

Att spela in en skiva

Nästa månad släpps din debutskiva – hur skulle du beskriva den?

”Svårt – att det är någon slags renodlad pop/rock går inte att komma ifrån. Jag hoppas på något annat men vet inte vad. Den är ganska upparrangerad på gränsen till konstmusik.”

Konstmusik är något som ligger Per varmt om hjärtat. Han har studerat till tonsättare i bland annat Italien och nästa månad ska han ha skrivit ett stycke åt kungliga musikhögskolans symfoniorkester.

Inspelningen av skivan började sommaren 2008 och anledningen till att det har dröjt så länge är att Per valt att själv producera och spela alla instrument. Skivan består av i stort sätt alla låtar han samlat på sig genom åren men är för den sakens skull inte bara en samling av låtar. Låtordningen är noggrant utvald och mellan vissa spår kan man höra till synes löst sammanhängande konversationer. Det beror på att Per tyckte det blev för trist med det valiga ”låt på låt-formatet” så han samplade människor i olika sammanhang i samband med att han gjorde en fejkad dokumentär i Ådalen (som du kan se här):

Läs hela intervjun på kulturbloggen

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • StumbleUpon
 • Tumblr
  blog comments powered by Disqus